Αθανάσιος Μ. Παναγόπουλος

Δήμαρχος

Αγαπητοί συμπολίτες,

Η αμφίδρομη έγκυρη και έγκαιρη επικοινωνία του δήμου με τους πολίτες αποτελεί προϋπόθεση για την ευημερία στον τόπο μας.

Ιδιαίτερα για τον δήμο μας, που καλείται στις πιο δύσκολες συνθήκες που γνώρισε τα τελευταία χρόνια η ίδια μας η χώρα να διαχειριστεί άλυτα προβλήματα δεκαετιών, η επικοινωνία θα αποτελέσει βασικό εργαλείο για την αντιμετώπισή και την καταπολέμησή τους.

Με την εφαρμογή city.gr → o Δήμος Αιγιάλειας online, η οποία έχει υλοποιηθεί σε συνεργασία με το τμήμα πληροφορικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου μπορούν να ενημερώνουν απευθείας τον δημότη για τα θέματα της αρμοδιότητάς τους, ενώ ο δημότης, θα μπορεί να προωθεί μέσω του κινητού του τηλεφώνου, στις αρμόδιες υπηρεσίες, πληροφορίες που αφορούν τεχνικά θέματα με σκοπό την επίλυσή τους. Η πληροφορία που μπορεί ο πολίτης να προωθήσει είναι πολύτιμη για τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και συμβάλλει ουσιαστικά στην ταχύτερη αξιολόγηση και ιεράρχηση των αναγκών που προκύπτουν με σκοπό την ορθότερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων.

Επιπροσθέτως, τόσο η συλλογικότητα όσο και ο εθελοντισμός θα ενθαρρυνθούν δίνοντας “βήμα” σε όσες δομές ενδιαφέρονται να προβάλουν το έργο και τη δράση τους. Κάθε δραστηριότητα κοινωνικού ή αναπτυξιακού χαρακτήρα, συλλόγων αλλά και μεμονομένων προσωπικοτήτων θα ενισχύεται και θα περιβάλλεται από τις υπηρεσίες του δήμου με σκοπό την ενδυνάμωση του κοινωνικού ιστού και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Εύχομαι, η πρωτοβουλία αυτή του δήμου μας, που υποστηρίζετε από το τμήμα πληροφορικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, να υποστηριχθεί στον δέοντα βαθμό από όλες τις υπηρεσίες αλλά και από τους ίδιους τους δημότες και η δύναμη της τεχνολογίας να αξιοποιηθεί με όφελος που θα διανεμηθεί ισάξια σε κάθε μέλος της κοινωνίας μας.

Αθανάσιος. Μ Παναγόπουλος

Δήμαρχος Αιγιάλειας