Αθανάσιος Μ. Παναγόπουλος

Δήμαρχος

 

Χαιρετισμός Δημάρχου

 

Αγαπητοί συμπολίτες,

Η αμφίδρομη έγκυρη και έγκαιρη επικοινωνία του δήμου με τους πολίτες αποτελεί προϋπόθεση για την ευημερία στον τόπο μας.

Ιδιαίτερα για τον δήμο μας, που καλείται στις πιο δύσκολες συνθήκες που γνώρισε τα τελευταία χρόνια η ίδια μας η χώρα να διαχειριστεί άλυτα προβλήματα δεκαετιών, η επικοινωνία θα αποτελέσει βασικό εργαλείο για την αντιμετώπισή και την καταπολέμησή τους.

Με την εφαρμογή city.gr → o Δήμος Αιγιάλειας online, η οποία έχει υλοποιηθεί σε συνεργασία με το τμήμα πληροφορικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου μπορούν να ενημερώνουν απευθείας τον δημότη για τα θέματα της αρμοδιότητάς τους, ενώ ο δημότης, θα μπορεί να προωθεί μέσω του κινητού του τηλεφώνου, στις αρμόδιες υπηρεσίες, πληροφορίες που αφορούν τεχνικά θέματα με σκοπό την επίλυσή τους. Η πληροφορία που μπορεί ο πολίτης να προωθήσει είναι πολύτιμη για τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και συμβάλλει ουσιαστικά στην ταχύτερη αξιολόγηση και ιεράρχηση των αναγκών που προκύπτουν με σκοπό την ορθότερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων.

Επιπροσθέτως, τόσο η συλλογικότητα όσο και ο εθελοντισμός θα ενθαρρυνθούν δίνοντας “βήμα” σε όσες δομές ενδιαφέρονται να προβάλουν το έργο και τη δράση τους. Κάθε δραστηριότητα κοινωνικού ή αναπτυξιακού χαρακτήρα, συλλόγων αλλά και μεμονομένων προσωπικοτήτων θα ενισχύεται και θα περιβάλλεται από τις υπηρεσίες του δήμου με σκοπό την ενδυνάμωση του κοινωνικού ιστού και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Εύχομαι, η πρωτοβουλία αυτή του δήμου μας, που υποστηρίζετε από το τμήμα πληροφορικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, να υποστηριχθεί στον δέοντα βαθμό από όλες τις υπηρεσίες αλλά και από τους ίδιους τους δημότες και η δύναμη της τεχνολογίας να αξιοποιηθεί με όφελος που θα διανεμηθεί ισάξια σε κάθε μέλος της κοινωνίας μας.

Αθανάσιος. Μ Παναγόπουλος

Δήμαρχος Αιγιάλειας

 

  Ενημερώσου! Μάθε τι πρέπει

να κάνεις σε περίπτωση

ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Δες πως...

Ευστράτιος Βαρδάκης

Πρόεδρος ΝΠΔΔ & ΕΤΑΠ

Χαιρετισμός Προέδρου ΝΠΔΔ & ΕΤΑΠ

 

Αγαπητοί συμπολίτες,

Η ορθολογική τουριστική ανάπτυξη ενός τόπου, είναι άρρητα συνδεδεμένη με την ανάπτυξη του βιωτικού επιπέδου των ίδιων των πολιτών.

Η Επιτροπή μας, έχοντας ως προτεραιότητα τη δημιουργία δομών ικανών να διασφαλίσουν τη βελτίωση του επιπέδου ζωής στον δήμο μας, προσκάλεσε το επίσημο συμβουλευτικό όργανο του κράτους για θέματα υποδομών και συγκεκριμένα το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος, με σκοπό την παρότρυνση σύναψης κοινής προγραμματικής σύμβασης και μνημονίου συνεργασίας με τον Δήμο μας, για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών διαχείρισης και ανάπτυξης των βασικών υποδομών σε δεκαετή τουλάχιστον βάση.

Ταυτόχρονα, μέσω της εφαρμογής city.gr → o δήμος Αιγιάλειας online προάγει την αξιοποίηση της τεχνολογίας και τη  χρήση της online επικοινωνίας του δήμου με τον πολίτη, αναγνωρίζοντας τόσο την υποχρέωση του δήμου να ενημερώνει τον δημότη, όσο -όμως- και την υποχρέωση του ίδιου του δημότη να είναι ενεργός και να μπορεί να συμμετέχει με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο στα κοινά.

Η εφαρμογή, πρόκειται να ανασύρει κάθε χρήσιμη για τον δημότη πληροφορία που παράγουν οι υπηρεσίες του δήμου και θα την οδηγεί, άμεσα και έγκαιρα στο κινητό ή στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του κάθε ενδιαφερόμενου. Στη συνέχεια, η πληροφορία θα συλλέγεται και θα αρχειοθετείται στις σελίδες του δήμου μας, εκ των οποίων η σελίδα discoveraigialeia.gr η οποία αποτελεί την κορωνίδα της τουριστικής μας προβολής, μέσω του πλούσιου υλικού που διαθέτει και που συνεχώς εμπλουτίζεται.

Με αυτά, θεωρούμε, ότι έχουμε βάλει το λιθάρι μας, ώστε το τραίνο της Τουριστικής Ανάπτυξης, να αρχίζει αργά αλλά σταθερά, να τοποθετείτε στις ράγες, αξιοποιώντας τη χρονική συγκυρία ολοκλήρωσης των βασικών οδικών και σιδηροδρομικών αξόνων, που φέρνουν τον τόπο μας, μία ανάσα από την πρωτεύουσα και από τα βασικά αεροδρόμια και λιμάνια της χώρας.

Τώρα, το βλέμμα μας είναι στραμμένο στην ανάδειξη των κυριότερων και πλέον προσβάσιμων σημείων του τεράστιου φυσικού και πολιτισμικού μας πλούτου. Η ανάδειξη τουριστικών μονοπατιών, στα μοναδικής ομορφιάς δάση μας, η καταγραφή και οπτικοποίηση των σημείων ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, με τη συνεργασία εξειδικευμένων επαγγελματιών φωτογράφων, η ανάδειξή τους μέσα από μία ενιαία και ανταγωνιστική ταυτότητα που θα δημιουργηθεί ως αποτέλεσμα της συνεργασίας μας με εξειδικευμένους σε θέματα τουρισμού συμβούλους, καθώς και η ανάδειξη προβολή και προώθηση των πολιτιστικών μας δράσεων είναι τα πεδία τα οποία απασχολούν τα μέλη μας τη δεδομένη χρονική εποχή.

Εύχομαι, η καινούργια εφαρμογή να μας φέρει πιο κοντά, και να δουλέψουν συντονισμένα ο δήμος και οι πολίτες, ώστε να ξεπεράσουμε τα σοβαρότατα προβλήματα της καθημερινότητάς μας και να σταθούμε αντάξιοι του τεράστιου φυσικού και πολιτιστικού πλούτου που φέρει ο τόσο προικισμένος αυτός τόπος.

 

Ευστράτιος Βαρδάκης

Πρόεδρος  ΝΠΔΔ & ΕΤΑΠ (Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης

και Προβολής Δήμου Αιγιάλειας)

 

 

Ενημερώστε τους δημότες για

τις δράσεις του συλλόγου σας!

 

Προσωρινός Κατάλογος

ΜΗ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ

συλλόγων Δ. Αιγιάλειας


Στείλε μας το Δελτίο Τύπου

ή την Εκδήλωση

που θα ήθελες να δημοσιεύσεις

 

Στείλε μας την πρότασή σου

για οτιδήποτε πιστεύεις

ότι μπορεί να βελτιωθεί