Καλώς ήλθατε στo city.gr

Η εφαρμογή υποστηρίζει την σε πραγματικό χρόνο αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ των υπηρεσιών του δήμου και των δημοτών ή επισκεπτών του .
Οι πληροφορίες προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από αρμόδιους των υπηρεσιών του Δήμου.  Ο δε χρήστης, έχει τη δυνατότητα να αποστείλει μέσω της εφαρμογής στις αρμόδιες υπηρεσίες, μήνυμα με προτάσεις, ιδέες, σκέψεις κλπ, καθώς επίσης και μηνύματα με απόλυτα χρηστικές πληροφορίες όπως λ.χ. ενημέρωση βλαβών, δυσλειτουργιών,  συμβάλλοντας στην ταχύτερη ιεράρχηση των αναγκών και προτεραιοτήτων και στην ορθότερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων.
Η εφαρμογή, λειτουργεί υποστηρικτικά στις σελίδες και τα περιεχόμενα του Δήμου και ο σκοπός της λειτουργίας της είναι η προβολή και η προώθηση των βασικών πληροφοριών του Δήμου στην οθόνη του κινητού ή του υπολογιστή του κάθε ενδιαφερόμενου δημότη ή επισκέπτη.
Η social media εφαρμογή έχει δημιουργηθεί  από την Roi Business Group,  με σκοπό να μεταφέρει κάθε πολύτιμη πληροφορία των υπηρεσιών του δήμου στο κινητό ή τον υπολογιστή σας και το αντίστροφο!
H εφαρμογή city.gr →  ο δήμος Αιγιάλειας on line, απευθύνεται τόσο στους Δημότες της Αιγιάλειας, όσο και στους επισκέπτες.
Οι βασικές πληροφορίες που συλλέγει και προβάλει η εφαρμογή περιστρέφονται γύρω από τρεις βασικούς άξονες
τον Πολιτισμό, την Κοινωνική Μέριμνα και τις Υποδομές.
Ταυτόχρονα, ενισχύει τα επικοινωνιακά μέσα που χρησιμοποιεί ο δήμος σε ότι αφορά την τουριστική ανάπτυξη.  Αναλυτικά, η κάθε κατηγορία συμπεριλαμβάνει τα εξής:
Πολιτική Προστασία Εθελοντισμός
Εκδηλώσεις, Αξιοθέατα κλπ
Καθαριότητα / Ανακύκλωση Τεχνική Υπηρεσία
Εκδηλώσεις/ Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αξιοθέατα

Ο τρόπος που προβάλλονται οι πληροφορίες είναι είτε μέσω των στατικών σελίδων πατώντας το “χρήσιμες πληροφορίες“, είτε μέσω του online χάρτη. Ο online χάρτης αποτελεί καινοτομία της εφαρμογής, και δίνει τη δυνατότητα στον υπεύθυνο της κάθε υπηρεσίας του δήμου, να αναρτήσει σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες.Οι χρήστες, μπορούν μέσω του κινητού τους περιηγούμενοι στην πόλη είτε μέσω του ηλεκτρονικού τους υπολογιστή, να δουν σε πραγματικό χρόνο τι συμβαίνει δίπλα τους, λαμβάνοντας έγκυρες πληροφορίες αποκλειστικά και μόνο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου.
Η προώθηση της πληροφορίας γίνεται με τη χρήση των social media προς κάθε ενδιαφερόμενο είτε είναι δημότης είτε επισκέπτης και όπου είναι δυνατόν διατίθεται και στην αγγλική γλώσσα. Τα μηνύματα του χάρτη οδηγούν στις βασικές ιστοσελίδες του δήμου ή των συνδεδεμένων οργανισμών, ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος να λάβει εκτενέστερη πληροφόρηση.
Σελίδες αναφοράς της εφαρμογής για τον Δήμο Αιγιαλείας είναι οι ακόλουθες σελίδες
www.aigialeia.gov.gr
www.dikepaigialeias.gr
www.discoveraigialeia.gr